De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

One family. One culture. One language.

Als onderdeel van de strategie Vebego 2025 zijn we in 2020 onder de noemer One family. One culture. One language. diverse nieuwe initiatieven en projecten gestart, met het doel Vebego gezond en fit te houden, zodat we ook na 2025 de beste kwaliteit dienstverlening leveren en zoveel mogelijk mensen betekenisvol werk kunnen bieden. Het belangrijkste project binnen Vebego 2025 is Designing our Future dat eind 2020 van start is gegaan.

Designing our Future

Uitgangspunt van Designing our Future (DoF) is dat Vebego in 2023 bestaat uit elf grote bedrijven in vier landen, actief in zorg, groenvoorziening, schoonmaak en facilitair management. In 2021 hebben we hier vorm aan gegeven door het samenvoegen en verkopen van bestaande bedrijven, én door de aankoop van nieuwe bedrijven.

De rationale voor grote bedrijven

Nederland

In Nederland komen er vijf grote bedrijven, in groenvoorziening, zorg, facility management, schoonmaak en products & systems. De bedrijven actief in zorg, facility management en products & systems hebben al voldoende omvang en gaan door op de weg die zij al hadden ingeslagen. Waar nodig versterken we de organisatie, Yask bijvoorbeeld heeft zijn directieteam vernieuwd en verwierf CoSource waar de technische expertise in ondergebracht zal worden.

De drie Vebego-groenbedrijven (Axent Groen, Attender Groen en Brouwers Groenaannemers) werken samen toe naar het leukste, slimste en groenste groenbedrijf van Nederland – een doel dat we in 2023 bereikt willen hebben. Vanaf eind 2021 wordt een nieuw directieteam aangesteld. Medio 2022 formuleren we de adviesaanvraag over de nieuwe organisatie en de integratie van de drie bedrijven.

Vanaf 1 januari 2023 gaan we onze Nederlandse klanten bedienen vanuit één groot schoonmaakbedrijf: dit wordt gevormd door de bestaande bedrijven Balanz Facilitair, Fortron, Hago Nederland, Hago Airport Services, Hago Rail Services, Hago Food & Industry, Stoffels Bleijenberg en Westerveld. Begin 2022 is een nieuw directieteam benoemd. Het jaar 2022 staat in het teken van de verdere inrichting van de nieuwe organisatie en het continueren van de bestaande business.

In 2021 zijn de voorbereidingen getroffen om alle medewerkers met expertise op het gebied van IT, inkoop, recruitment, juridische zaken en duurzame inzetbaarheid vanuit de holding over te brengen naar het nieuwe Vebego Service & Expertise (VSE)-bedrijf. In 2022 wil VSE – officieel van start gegaan in januari 2022 – het klantmanagement, de processen en het organisatiemodel verder optimaliseren.

België 

Voor België is de keuze gemaakt om één bedrijf in de zorg (het huidige Altrio) en één bedrijf in de facilitaire dienstverlening te vormen. De twee Belgische bedrijven Assist at Home en De Mangelaar, beide actief in de dienstencheques (particuliere schoonmaak), zijn in oktober 2021 overgenomen door TRIXXO dienstencheques, inclusief alle medewerkers en klanten.

Duitsland

Om de activiteiten in de facilitaire dienstverlening in Duitsland verder te versterken heeft Vebego per januari 2022 het Duitse schoonmaakconcern hectas Facility Services in zijn geheel overgenomen, inclusief alle medewerkers (8.100 in totaal), klanten en lopende contracten. In 2022 werken we toe naar een geleidelijke integratie van ons huidige Duitse bedrijf Servico Gruppe en hectas in één nieuw groot facility services-bedrijf op de Duitse markt. De Nederlandse hectas-organisatie zal in 2023 geïntegreerd worden in ons Nederlandse schoonmaakbedrijf.

Verder heeft Vebego Duitsland per 1 juli 2021 haar 50%-belang in Personal-Profi en Pflege-Profi verkocht.

Zwitserland

Vebego in Zwitserland richt zich op het eenvoudiger en efficiënter inrichten van IT- en back-officeprocessen. Alle ondersteunende diensten zullen centraal gemanaged gaan worden. Als deze transformatie is afgerond, zal een aanpak worden geformuleerd om verdere synergieën te bereiken door de vorming van één sterk en groot bedrijf in de facilitaire dienstverlening. Voor niches (datamodellen voor vastgoedinformatie) of sterk lokaal gerichte activiteiten in West-Zwitserland blijven er gespecialiseerde bedrijven actief.