De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Duurzame partner

In oktober 2022 zal Care België het internationaal erkende duurzaamheidscertificaat van de Verenigde Naties (VN) in ontvangst nemen uit handen van de Belgische Kamer van Koophandel. Om dit certificaat te krijgen, moest het bedrijf als SDG Pioneer binnen vijf jaar drie keer het VCDO-certificaat (Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen) behalen. Én voor elk van de zeventien SDG’s een geslaagde actie afgerond hebben.

Het initiatief om de duurzaamheidsacties van Care België in een charter te gieten lag bij Chantal Moerenhout, werkzaam als sales manager (hoofd) van de verkoopafdeling van het Belgische schoonmaakbedrijf. ‘Care België is al jarenlang actief op het gebied van duurzaamheid, met projecten veraf en dichtbij. Zo zetten we ons met het project Plan International al twintig jaar in voor het onderwijs aan meisjes in landen waar dit niet evident is. Ook ondersteunen we al meer dan tien jaar een school in Antwerpen dat zich richt op kinderen met het Autisme Spectrum Stoornis. Beide projecten zijn structureel ingebed in het beleid.

Met de campagne ‘Een liter voor een liter’ (in het kader van het project MADE BLUE) zet Care België zich sinds 2016 in voor schoon drinkwater ter compensatie van het water dat het bedrijf verbruikt. Zo hebben we inmiddels 62,5 miljoen schoon water teruggegeven aan de maatschappij op plaatsen in de wereld waar dit niet evident is. Ik ben er keitrots op dat we dit certificaat ontvangen op basis van deze en alle SDG-acties die we de afgelopen jaren opgezet hebben. Hierdoor weten toekomstige klanten dat ze echt met een duurzame partner in zee gaan.’